Basis strategie Blackjack

basis trategie blackjackEén van de bekendste strategieën in het casino is de basis strategie Blackjack. Dit systeem werd al in het tijdperk voor de computer bestond bedacht. Een groep wiskundige bedacht dat ze met een kansspelberekening konden berekenen welke kaarten getrokken worden. Dit is zeker weten mogelijk, maar kost natuurlijk ontzettend veel tijd. Tenzij je echt een ster bent in wiskunde. Ze besloten daarom vooraf alle mogelijke combinaties met de hand uit te rekenen. Ze keken hoe groot de kans was dat je ging winnen als je nog één kaart zou trekken. Of hoe groot de kans is dat je verliest als je nog een kaart pakt? Op basis van deze berekeningen hebben ze de tabel gemaakt die bij iedereen inmiddels wel bekend is. Je kan hier als speler snel in aflezen wanneer je het beste een kaart kan pakken of kan passen.

Jaren later nog eens berekent met computers

In het boek beating the dealer werd de tabel officieel gelanceerd door wiskundige. In die tijd waren er nog geen computers en zijn alle berekeningen en de tabel met de hand gemaakt. Jaren later toen de computers hun intrede gemaakt hadden was de wiskundige benieuwd of z’n berekeningen echt zo nauwkeurig waren. Hij besloot alles met een computer te simuleren en na te rekenen. Uiteindelijk kwam hij tot de ontdekking dat hij gelijk had en z’n berekeningen nauwkeurig waren. Vandaag de dag met online Blackjack zien we dat de tabel nog steeds gebruik wordt als uitgangspunt bij Blackjack.

Hoe werkt de tabel?

leer de beste blackjack strategieJe vraagt je nu misschien af hoe je de tabel zelf kan toepassen. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Bovenaan zie je de kaarten van de croupier staan. De tabel gaat ervan uit dat je maar één kaart ziet. Aan de linkerkant kan je eigen score aflezen. Je kijkt bij welk vakje beide uitslagen elkaar kruisen en hier zie je een gekleurd vakje. Bij de legenda zie je precies welke handeling dit is. Dit kunnen de volgende handelingen zijn: kaart pakken, stoppen, splitsen of verdubbelen. De enige optie die je niet tegenkomt is verzekeren. Dit is niet zo vreemd want zelf als de croupier een Aas heeft is de kans op een Blackjack 1 op 10. De kans is dus 90% dat je niets aan je verzekering hebt. Logisch dat dit geen optie is in de tabel op basis van kansberekeningen.

Win je altijd met de tabel?

De tabel is gemaakt op basis van kansberekeningen. De naam zegt het eigenlijk al. Er wordt echt gekeken met welke optie je de beste kans maakt om te winnen. Het zou kunnen dat door te passen je kans om te winnen 51% is. Maar er is dus altijd nog een flinke kans dat je verliest. Logisch dus dat je ook af en toe verliest ondanks dat je de tabel perfect toepast. Het maakt dus niet uit op welke manier je de tabel gaat toepassen. Er zal altijd een moment zijn waarbij je niet meer kan winnen. Je moet dus echt even gaan kijken wanneer je wel of niet de tabel het beste kan toepassen.

Is dit het meest effectieve systeem bij Blackjack?

effectieve systeem bij online blackjackIn principe wel omdat het enige systeem is die al je opties meteen doorgerekend heeft. Natuurlijk kan je uitgaan van je eigen onderbuikgevoel, maar dit betekent niet dat dit de juiste keuze is. Sommige spelers hebben echter het idee dat ze vaker winnen met hun eigen onderbuikgevoel. Als dit zo is kan je de tabel natuurlijk lekker links laten liggen. Maar als je wat minder vertrouwen hebt op je eigen manier van gokken, dan is dit systeem perfect. Je kan het systeem toepassen in de hoop dat je een leuk bedrag bij elkaar speelt. Maar je bent nog wel afhankelijk van de kaarten die uiteindelijk getrokken worden. De tabel geef je wel een mooi inzicht in je kansen, maar laat je nog niet 100% winnen. Toch zijn er genoeg spelers overtuigd dat dit systeem zeker weten effectief werkt.

Combineren met een inzet systeem

Een basis systeem kan je combineren met een inzet systeem. Er zijn verschillende manieren waarop je kan inzetten bij een potje Blackjack. Eén van de bekendste methodes die je kan combineren is Martingale. Zorg er hierbij alleen wel voor dat je met een lage inzet begint en je voldoende budget hebt. Alleen dan kan je met dit systeem winnen. Bij Martingale verdubbel je namelijk de inzet per ronde als je verliest. Stel je hebt de tabel volledig gevolgd en je komt op verlies uit. Dit is natuurlijk niet leuk, maar je kan het in één keer goed maken. Door je inzet te verdubbelen verhoog je de inleg en als je wint pak je winst plus je verlies terug. Het kan helaas alleen voorkomen dat je meerdere rondes achter elkaar verliest. Je moet dan wel voldoende budget hebben om telkens te verdubbelen. Hou hier rekening mee en dan kan Martingale een gouden methode zijn helemaal in combinatie met de tabel.

€250 + 100 FS