Blackjack strategie zachte hand

blackjack strategie zachte handBij Blackjack kan je een harde hand en een zachte hand tegenkomen. Er wordt gesproken van een zachte hand als je eerste twee kaarten een Aas bevat. Spelers met een Aas hebben een grotere kans om te winnen. Je hoeft eigenlijk minder moeite te doen om de croupier te verslaan. Als je het spel gaat spelen hoop je eigenlijk dat bij je eerste twee kaarten een Aas zit. Soms hoef je bij een Blackjack strategie zachte hand niet eens meer een derde kaart te pakken. Stel je voor dat je een Aas en een schoppen 8 pakt. Dan heb je meteen al 19 punten. De kans op een burst of dat je Aas verspeelt is groot. De kans is groter dat je stopt in de hoop dat het voldoende is om de croupier te verslaan.

De Aas in de basis strategie

De basis strategie bestaat natuurlijk uit een tabel waarin je jouw score kan aflezen. Alleen er zit wel een verschil tussen een zachte hand of harde had als opening. Je kansen liggen natuurlijk anders als er een Aas tussen zit. Daarbij is het ook handig om gebruik te maken van je Aas. Vooral als je hem toch al hebt liggen is het handig om er gebruik van te maken. In de tabel zie je soms echt letterlijk zachte hand staan. Maar er zijn ook tabellen waarbij je de kaarten ziet staan. Je ziet dus bijvoorbeeld de score: A + 9 staan. Je leest dan af dat je moet stoppen met kaarten pakken bij een Aas en schoppen 9.

Belangrijk om rekening te houden met je openingsscore

Het is van belang om goed rekening te houden met je openingsscore bij Blackjack. Het kan echt een verschil maken als je begint met een Aas. Natuurlijk betekent het niet dat je direct verliest als je geen Aas hebt. Met elk soort hand kan je winnen. Je hebt alleen iets meer geluk nodig dat je de juiste kaarten weet te trekken. Het is belangrijk om gewoon te beginnen met je basis. Welke kaarten heb ik getrokken? Is dit een harde of zachte hand? Welke vervolgstappen kan je nu het beste nemen? Dit kan je allemaal zelf bepalen of gewoon gebruik maken van de basis strategie en je vervolgstappen aflezen.

Hoe maak je een zachte hand winstgevend?

Hou er rekening mee dat je twee factoren hebt bij Blackjack. Je hebt de kaarten die je zelf pakt. Dit moeten goede kaarten zijn. De tweede factor is de croupier. Stel je voor je hebt een geweldige hand neergezet met 20 punten. De enige manier om de croupier te laten winnen is 21 punten. Ineens tovert de croupier een Blackjack uit z’n mouw en ben je als nog af. Kortom je hebt gewoon ook wat geluk nodig om je hand winstgevend te maken.Voor de rest is het gewoon belangrijk om een zo’n sterk mogelijke hand neer te zetten. In de hoop dat je hierdoor de croupier weet te verslaan.

Wat zijn je opties als je een zachte hand hebt?

Als je een Aas te pakken hebt kan het handig zijn om te kijken wat je opties nu eigenlijk zijn. Je hebt eigenlijk een aantal opties. Als je een Aas hebt betekent het namelijk niet direct dat je hoeft te stoppen met spelen. Wij hebben de opties voor je op een rijtje gezet:
speler met zachte hand

  • Pak een derde kaart, als je score nog niet voldoende is. Dit is wel een afweging om te maken. Bij een Aas hoef je lang niet altijd een derde kaart te pakken.
  • Passen. Handig als je score voldoende is.
  • Split is een optie die bij deze openingsscore niet vaak voorkomt. Dit doe je bij twee gelijke kaarten. In dit geval zou je dus twee Aasen moeten hebben. De kans is klein, maar als je ze hebt is het zeker een optie.
  • Verdubbelen. Je krijgt hierbij nog maar één kaart van de croupier en je verdubbelt je inleg. Bij een bepaalde score waarbij je bijna zeker gaat winnen is verdubbelen een optie.

De tabel heeft deze opties al voor je uitgezocht en laat zien welke optie de beste kansen heeft om te winnen. Binnen een handomdraai zie je al wat je moet doen om te winnen met Blackjack!

Maak gebruik van een inzet strategie

Ondanks een uitstekend spel van jezelf kan je dus als nog verliezen. De croupier kan net iets meer geluk hebben gehad bij het verdelen van de kaarten. Helaas is zo het spelletje. Onze tip is daarom om ook gebruik te maken van een inzet strategie. Mocht je een keer verliezen, dan vang je het hiermee op. Bij een inzet strategie ga je op een bepaalde manier inzetten om verliezen op te vangen. Een methode is bijvoorbeeld Martingale. Elke keer dat je verliest verdubbel je de inzet. Als je vervolgens wint pak je meteen je verlies terug en haal je de winst weer binnen. De perfecte methode om je geld terug te krijgen als je een keer verliest. Het enige nadeel is dat deze methode een hoop geld kan kosten als je telkens verliest.

€100 + 0 FS