Blackjack Strategie Splitsen

blackjack strategie splitsenBlackjack strategie splitsen is eigenlijk één van de spelregels bij Blackjack. Het spel begint natuurlijk met het verdelen van de kaarten. Dit wordt door de croupier gedaan. De croupier geeft zichzelf twee kaarten en elke speler aan de tafel. Slechts één kaart van de croupier is zichtbaar de rest nog niet. Op basis van je eigen kaarten krijg je nu een aantal opties. Je krijgt de optie kaart pakken, verdubbelen, stoppen, verzekeren en heel soms splitsen. Maar wat betekent splitsen als je Blackjack speelt? Is het handig om te splitsen of kan je deze optie beter overslaan?

Wat is splitsen?

Als je eerste twee kaarten exact hetzelfde zijn, dan krijg je de optie splitsen. Als je hiervoor kiest moet je nog één keer de inzet betalen. Je krijgt nu een tweede hand erbij. De twee kaarten worden verdeeld over je twee handen en je krijgt er van de croupier nog een kaart bij voor beide handen. Je hebt je eerste hand dus eigenlijk gesplitst in twee handen tegen betaling van een extra inzet. Het klinkt als een handige optie. Toch is splitsen de optie waar de meeste fouten bij gemaakt worden bij Blackjack. Spelers raken erdoor in de war en denken dat ze altijd moeten splitsen. Maar dit is lang niet altijd handig om te doen bij dubbele kaarten. Het ligt namelijk heel erg aan je score bij Blackjack.

Speciale regels bij splitsen

speciale regels bij splitsenIn principe kan je deze optie altijd gebruiken als je eerste twee kaarten hetzelfde zijn. Alleen er zitten wel twee bijzondere regels aan. Als je bijvoorbeeld een vrouw en een boer hebt, dan krijg je ook de optie splitsen. Ondanks dat het twee verschillende kaarten zijn hebben ze wel beide de score 10. Hierdoor is het mogelijk om ze uit elkaar te halen en twee stapeltjes met kaarten te maken. Een andere uitzonderingsregel is de Aas. Bij twee Aasen moet je eigenlijk wel splitsen anders is je andere Aas niets meer waard. Als je splitst kan je alleen nooit meer een Blackjack scoren. Stel je splitst en je tweede kaart is een 10. Dan telt deze voor het spel als een normale 21 punten en geen Blackjack. Je krijgt dus helaas niet extra uitbetaalt.

Het is niet altijd een slimme optie

Het is belangrijk om goed naar de situatie te kijken voor je een beslissing neemt. Het is namelijk lang niet altijd slim om hiervoor te kiezen. Stel je hebt een boer en een vrouw gekregen. Je hebt nu de optie gekregen om ze uit elkaar te halen. Samen zijn ze 20 punten waard, maar los 10 per stuk. De meest gemaakte fout die spelers nu maken is door ze uit elkaar te halen. Je hebt namelijk zo denken veel spelers twee kansen op 21 punten. Helaas is er niets zeker door ze uit elkaar te halen. Het zou kunnen dat je nooit meer in de buurt komt van 20 punten. Terwijl als je niets deed je al 20 punten had. De kans dat de croupier hier overheen komt is heel klein. In dit soort situaties is het slim om de 20 punten lekker te laten staan en te stoppen met spelen.

Hulp bij het kiezen

Het kan vooral voor beginnende spelers knap lastig zijn wat je nu precies gaat doen. Ga je ze uit elkaar halen of is het in deze situatie veel slimmer om een kaart te pakken? Je hebt wat ervaring nodig om dit perfect aan te voelen. Als je nog geen ervaring hebt kan je gebruik maken van de basis strategie. De basis strategie is een handig tabel waarin je hand kan aflezen. Je ziet precies wanneer je wel of niet een kaart moet pakken of wanneer je moet splitsen. Het is de ideale manier om een keuze te maken zonder ervaring. De tabel is berekend op basis van een kansspelberekening. Je ziet zo precies wat je kansen zijn om te winnen of te verliezen.

Kaart van de croupier kan de doorslag geven

basic strategy voor blackjackBij de tabel is er ook rekening gehouden met de kaart van de croupier. Er is natuurlijk slechts één kaart zichtbaar van de croupier. Toch zegt dit wel iets over de openingsscore van de croupier. Op basis hiervan kan je kijken of het nodig is om je kaarten te delen. Wie weet heb je al de perfecte scoren zonder te delen. Je kan dan veel beter stoppen of het spel uitspelen. Als je er dus zelf niet uitkomt, dan kan je altijd nog even naar de zichtbare kaart van de croupier kijken. De basis strategie kan je in ieder geval helpen door je op basis van kansberekening de beste keuze te laten zien. Je weet zo zonder enige kennis van het spelletje wanneer het slim is om dit te doen. Handig als je zelf nog geen kennis hebt van Blackjack, maar je het spel wel graag wilt spelen.

€250 + 100 FS